SalesOnline Logo

SMG14005 SalesStore Banner Klantwaarde

Klanten PLUS kunnen sparen voor reanimatiecursus

aedHet betreft een pilot in samenwerking met Hartstichting.

Als iemand een hartaanval krijgt, is het belangrijk dat hij binnen zes minuten reanimatie al dan niet met inzet van AED krijgt, dit biedt de grootste kans op overleven. Om dit voor elkaar te krijgen, zijn minimaal 170.000 ‘burgerhulpverleners’ (mensen die kunnen reanimeren en zich hebben aangemeld bij een oproepsysteem voor reanimatie) nodig. Dit  is ongeveer 1 procent van de Nederlandse bevolking.

PLUS gaat in drie filialen vanaf 29 februari met een pilot van start: klanten sparen bij hun boodschappen voor PLUSpunten, waarmee ze een korting krijgen op een reanimatiecursus in de buurt, of bij voldoende verzamelde PLUSpunten gratis de cursus volgen. In de deelnemende winkels is daarnaast een bus te vinden waarin iedereen zijn statiegeldbonnen kan deponeren. Dat kan ook via de speciale donatieknop op het flesseninname-apparaat. De opbrengst daarvan doneert de lokale PLUS supermarkt aan de Hartstichting.

Daarnaast heeft PLUS de zelfstandig ondernemers gevraagd hun AED aan te melden om zo de omliggende 6-Minutenzone te vergroten en de beschikbaarheid van AED’s te verbeteren.Als de pilot succesvol is, kunnen andere geïnteresseerde ondernemers de spaaractie ook in hun supermarkt introduceren.