SalesOnline Logo

SMG14005 SalesStore Banner Klantwaarde

James Brayshaw vicepresident Sales bij EDB

jamesdEnterpriseDB® (EDB™), leverancier van Postgres-producten endatabase-integratieoplossingen, stelt James Brayshaw aan als vicepresident sales voor de EMEA-regio.

Zijn benoeming volgt kort op de toetreding van Frank Fanzilli als lid van de Raad van Bestuur van EDB. De uitbreiding van het team komt na het afsluiten van het 24e achtereenvolgende kwartaal met omzetgroei vanuit abonnementen. Na deze zes jaren van omzetstijging, is EDB klaar om nieuwe groei-initiatieven te realiseren. De markt voor database-mangementsystemen (DBMS) verschuift meer en meer naar Postgres-oplossingen die op open sourcegebaseerd zijn, omdat bedrijven wereldwijd behoefte hebben aan een platform voor innovatie.

Volgens het Gartner-rapport The State of OpenSource RDBMS, 2015 zijn open source database-managementsystemen (OSDBMS) uitgegroeid tot een volwaardig alternatief voor propriëtaire, commerciële oplossingen voor 80 procent van de enterprise workloads. De veroudering van veel OSDBMS’en (i) en de marktontwikkelingen die vereisen dat bedrijven agile zijn, snel kunnen reageren en DevOps ondersteunen (ii), maken dat een open source-oplossing zoals EDB Postgres voor IT-organisaties niet langersimpelweg een van de keuzes op de menukaart is. Maar van groot strategisch belang om op een effectieve manier aan de toenemende eisen op het gebied vandatabeheer te voldoen.


“Voor EDB zijn er in EMEA een aantal belangrijke regio’s, omdat daar steeds meer bedrijven en overheden Postgres inzetten om hun database-infrastructuurte transformeren om zo efficiënter te werken, hun bedrijfsdoelen te behalenen om de uitgaven te verschuiven naar meer strategische initiatieven,” aldusMike Huseman, senior vicepresident van Global Sales en Business Development.

“In eerdere zakelijke functies heb ik als gebruiker kennisgemaakt met databasemanagementproducten, hierdoor waardeer ik de toegevoegde waarde die EDB Postgres biedt aan organisaties die met open source-producten huninnovatieve strategie willen stimuleren en kosten willen besparen,” zegt Brayshaw. “EDB heeft als leider in het Gartner Magic Quadrant een benijdenswaardige positie in de markt bereikt. Ik ben dan ook zeer blij datik nu deel uitmaak van een ‘revolutie in het datacenter’.”

Ruim 30 jaar managementervaring
Brayshaw heeft meer dan 30 jaar managementervaring in de enterprisesoftware-markt, waar hij werkte met wereldwijde merken en startups. Hiervoorwas Brayshaw vicepresident EMEA van Location Intelligence, Customer Information and Data Management bij Pitney Bowes Software. Daarvoor werkte Brayshaw meer dan 10 jaar bij Ordnance Survey, onder andere als BoardDirector, Sales, Marketing & Customer Services. Hij was zes jaar lang lidvan de Raad van Bestuur van Pointx en voorafgaand aan zijn overstap naar Ordnance Survey bekleedde hij leidinggevende functies binnen de Autodesk/BIMworld. Brayshaw is lid van het Britse Institution of Civil Engineers.

Het nieuwste Raad van Bestuur-lid, Fanzilli, werkte 17 jaar bij CSFB alsmanaging director en later  als CIO. In deze laatste functie was hijverantwoordelijk voor een budget van 2 miljard dollar. Hij transformeerde deIT-afdeling van een service provider naar een belangrijke katalysator voorstrategische corporate initiatieven. Fanzilli was lid van diversebestuursraden van verschillende toonaangevende datamanagement-bedrijven.Zijn behaalde successen op het gebied van omzetgroei bij enterprisesondersteunen de strategische plannen van EDB. Deze plannen zijn er opgericht om wereldwijde merken te helpen bij de keuze voor nieuwe data-drivenapplicaties in plaats van oplossingen van traditionele databaseleveranciers.