SalesOnline Logo

SMG14005 SalesStore Banner Klantwaarde

Brunel

brunelBrunel is een wereldwijde zakelijke dienstverlener gespecialiseerd in projectmanagement, detachering en consultancy in de vakgebieden Engineering, IT, Legal, Finance, Marketing & Communicatie en alle disciplines in de olie- en gasindustrie.

Sinds haar oprichting in 1975 heeft Brunel zich ontwikkeld tot een internationale groep met ruim 10.000 medewerkers. Brunel opereert vanuit een eigen internationaal netwerk met 97 kantoren in 34 landen. Brunel International NV is genoteerd aan Euronext Amsterdam NV en opgenomen in de Amsterdam Midkap Index (AMX).

Telesales is amazing! (part 1)*

 *Het was kiezen tussen Bob Ross op AT5 of Amazing Discoveries op RTL4. Dikwijls ging de wijsvinger naar knop 4. Het was tijd voor Amazing Discoveries met gastheer Mike Levy!

Je weet wel, het geweldige homeshoppingprogramma uit de vroege jaren '90. Het is anno 2014 de hoogste tijd om terug te blikken op dit huzarenstukje uit de salesgeschiedenis.

It's amazing!*
*Amazing Discoveries!*
Ik kan mijzelf omschrijven als een grote fan van Amazing Discoveries. Begin jaren negentig zat ik regelmatig midden in de nacht te kijken naar Mike Levy en zijn geweldige uitvindingen. Je zult misschien denken, waarom?

Lees meer: Telesales is amazing! (part 1)*

The Sound of Sales, side two

pkIn mijn vorige blog had ik het over toepasselijke wachtmuziekjes aan de telefoon. Bedrijven lijken soms zomaar een willekeurig deuntje op te zetten of ze laten een standaardmuziekje horen, dat iedereen dus al gebruikt.

Jammer, want er valt juist zoveel winst te boeken met goede muziek! Met goede muziek kun je mensen in een positieve stemming brengen. Mijn oproep om voorbeelden van telefoonmuziekjes is niet onopgemerkt voorbij gegaan. Ik heb van jullie vele reacties mogen ontvangen. Mijn dank daarvoor! Hierbij de leukste voorbeelden op een rijtje.

Lees meer: The Sound of Sales, side two

The Sound of Sales

pkBij sales denk je al snel aan het verkopen zelf, de actie in de interactie. Denk ook eens aan die momenten waarop er nog geen sales bedreven wordt, maar er al wel iets wordt verkocht. Bijvoorbeeld aan de telefoon. Je belt een bedrijf en komt in de wacht te staan.

Als beller ben je overgeleverd aan het wachtmuziekje. Wordt er door bedrijven nagedacht over het soort muziek dat er wordt gedraaid? 
Bel eens een willekeurig bedrijf en je krijgt het standaard wachtmuziekje te horen. Je weet ongetwijfeld welk muziekje ik bedoel. Ik ben er nog niet achter wie de componist is, maar hij of zij zal een meer dan gemiddeld maandsalaris overhouden aan het omvang rijke gebruik van het standaard wachtmuziekje. Het is muziekje is degelijk, maar ook saai. Tijd voor iets anders?

Lees meer: The Sound of Sales

‘Ondernemen is gezond’

pkOnlangs las ik een artikel over de F1. Het artikel ging vooral over de man achter de  F1, Bernie Ecclestone. De Brit is de 80 al gepasseerd en staat nog altijd trots aan het hoofd van een miljardenbedrijf. Rond iedere GP loopt hij nog even vitaal als 20 jaar geleden tussen de sportwagens. De pers noemt hem kortweg ‘F1 Supremo’. Bernie is de baas en heeft nog altijd een moordend werkschema. Hoe houdt iemand van 80 dit vol?

Misschien gaat je eerste gedachte uit naar middeltjes als EPO.. Immers, als je er beter van gaat fietsen, zal het je ook kunnen helpen in de strijd tegen de veroudering.  We zullen er nooit achter komen of Bernie suikerklontjes in zijn koffie gebruikt. Misschien staat Bernie in de ochtend vroeg op om samen met Olga Commandeur rek -en strekoefeningen te doen. Zit hierin het geheim van de man? Ik denk dat er iets anders achter zit. Het geheim kan liggen in zijn ondernemerschap.

Lees meer: ‘Ondernemen is gezond’