SalesOnline Logo

SMG14005 SalesStore Banner Klantwaarde

Daniëlle de Jonge: salescoach/trainer

danielel de jongeDaniëlle de Jonge is salescoach en salestrainer, spreker, auteur en ondernemer. Met een praktische, eigentijdse en inspirerende aanpak helpt ze bedrijven zakelijk onweerstaanbaar aantrekkelijk te zijn. Daniëlle prikkelt ondernemers en (sales)professionals om zich onderscheidend te profileren en zo klanten te werven en te behouden. In 2013 verscheen haar eerste boek ‘Verleid de Klant’.
 

Voetenwerk

Heb je wel eens gelet op de voeten van je gesprekspartner als je staat te praten? Of op die van jezelf? Voeten verraden namelijk veel in een gesprek.

Het is een van die non-verbale signalen waardoor je onbewust (en soms bewust) het gesprek een prettig of juist minder prettig karakter geeft.

Lees meer: Voetenwerk

Een lach of een streep

Iedereen kan het en iedereen doet het gelukkig ook: glimlachen. Of het nu naar klanten, vrienden, collega's of gewoon een onbekend iemand op straat is, glimlachen werkt.

Wie glimlacht komt vriendelijk en open over, mooi! Veel beter dan rond te lopen met een 'streep' op je gezicht. En vrijwel altijd reageert de ander ook met een glimlach, dat gaat automatisch want lachen werkt aanstekelijk. Bijkomend voordeel is dat er een stukje in je linker hersenhelft wordt gestimuleerd, waardoor je een vrolijk gevoel krijgt. Glimlachen is dus een uitstekend middel om te gebruiken, voor jezelf en voor de ander!

Lees meer: Een lach of een streep

Duimsignalen

danielel de jongeJe ziet het geregeld als mensen met elkaar staan te praten: handen in de broekzakken met de duimen er uit. Hoe komt het over als je zo met iemand staat te praten?

Je duimen laten zien geeft aan dat je veel zelfvertrouwen hebt en je superieur voelt ten opzichte van je gesprekspartner. Typisch geval van machtsgevoel en dominant gedrag dus. Vaak zie je ook dat de persoon zijn (of haar!) hoofd iets omhoog heeft geheven en kan het zelfs zo zijn dat hij een ietwat arrogante blik heeft. Is het dan niet goed om je duimen te laten zien? Jawel hoor, in verschillende situaties.

Lees meer: Duimsignalen

Blikvangers

danielel de jongeEcht contact maken als je met iemand communiceert doe je pas als je elkaar in de ogen kijkt. Al bij de kennismaking kijk je elkaar aan terwijl je je voorstelt. Niet te lang, een paar seconden is genoeg. Daarna kijk je beide weg, je gaat zitten of pakt bijvoorbeeld je tas om er iets uit te halen, om vervolgens je gesprek te vervolgen.

Tijdens het moment kort na het eerste contact hebben wij mensen namelijk de behoefte om de ander even helemaal in ons op te nemen. Of je het nu leuk vindt of niet, de ander vormt zich een beeld van je op basis van hoe je er uit ziet. En eerlijk is eerlijk, jij doet precies hetzelfde en vaak zonder dat je je er bewust van bent.

Lees meer: Blikvangers